Mik az Ön gyengeségei? Hogyan válaszoljunk erre az interjúkérdésre!

„Mik az Ön gyengeségei?” – szinte minden állásinterjú során elhangzik ez a kérdés. Sokak talán úgy gondolják, hogy erre nehéz pozitív kicsengésű választ adni, ám valójában nem. Ez egy olyan kérdés, melyet az interjúztatók gyakran alkalmaznak fejtörőként, hogy teszteljék a jelöltek felkészültségét.

Amennyiben az interjú során ezzel a kérdéssel találkozunk, ne essünk kétségbe, szedjük össze gondolatainkat és olyan választ adjunk, melyben gyengeségeink, erősségként jelennek meg az interjúztató számára. Legyünk magabiztosak és fogalmazzunk világosan.

Amikor gyengeségeinkről beszélünk, akkor az is nyilvánvalóvá válik az interjúztató számára, hogy mennyire vagyunk érettek, mennyire vagyunk nyitottak és mennyire vagyunk bátrak. Ez egy jó alkalom, hogy az interjúztató lemérje intelligencia szintünket, mi pedig egy pozitív benyomást érhetünk el nála, amennyiben megfelelő választ adunk a kérdésre. Fejtsük ki válaszunkat úgy, hogy gyengeségeink mégis pozitív hatást érjenek el az interjúztató személynél.

Az alábbi példák útmutatóként is szolgálhatnak, hogyan reagáljunk egy ilyen helyzetben. .

1. példa: .

A projekt határidők tartása miatt gyakran késő éjszakáig dolgozunk, annak érdekében, hogy feladatainkat időre be tudjuk fejezni. Ennek következtében sajnos kevesebb idő jut magánéletünkre. .

Tegyük hozzá, hogy ennek kiküszöbölésére folyamatosan előre tervezünk, így az egyes projektfeladatok elvégzése gördülékenyebben megy és bár még hosszú út áll előttünk, már látunk fejlődést ilyen tekintetben. .

2. példa: .

Projektvezetőként minden esetben arra törekszünk, hogy az aktuális projekt az adott minőségi elvárásoknak megfelelően készüljön el, ez azonban időnként frusztrálja munkatársainkat. .

Fejtsük ki az interjúztató számára, hogy folyamatos oktatásban részesítjük junior kollegáinkat, kiemelve, hogy a minőségi munka eredménye az egyedi termék, amely megkülönböztet minket versenytársainktól, így hozzásegítve egy kedvező piaci pozíció eléréséhez.