Miért fontos a jó munkahelyi morál?

A munkahelyi morál rendkívül fontos, hiszen hosszú távon egész karrierünket befolyásolhatja. A munkamorál egy bizonyos pontig kollégáinkon múlik. Senki sem szeretne olyan személlyel együtt dolgozni, aki állandóan panaszkodik. A paranoiás munkatársak sem tartoznak a legkedveltebbek közé.

Elképzelhető, hogy kollégáinkkal jól kijövünk, azonban a munkahelyi morált még mindig lehúzhatja főnökünk különböző megnyilvánulásai. Ha egy főnök nem értékeli kellőképpen beosztottjai munkáit, akkor azok nem fognak érezni késztetést arra, hogy keményebben dolgozzanak. Ez esetben nincs értelme 110%-ot nyújtanunk, ha nem becsülik meg teljesítményünket.

Ugyanúgy zavaró lehet, ha túl sok főnökünk van. Előfordulhat, hogy mindegyiküktől különböző visszajelzéseket kapunk, ez pedig irritáló lehet. Fárasztó lehet, ha főnökeink különböző módon oldanák meg az egyes feladatokat és nekünk kell kitalálnunk, hogyan fogjunk hozzá az adott projekt kivitelezéséhez, úgy, hogy az mindannyijuk számára elfogadható legyen.

Amennyiben beosztottként dolgozunk, próbáljunk meg pozitívan hozzáállni az egyes feladatokhoz és kollégáinkkal is az összhangra törekedjünk. Vezetőként pedig éreztessük alkalmazottainkkal, hogy munkájuk értékes és szükség van rájuk a vállalatnál. Ne zavarjuk őket össze szükségtelen dolgokkal, az senkit sem fog motiválni jobb munkavégzésre.