Mennyit keres a pályakezdő mérnök?

Az idei állásbörzeszezon egyelőre kevés újdonságot hozott. A Budapesti Műszaki Egyetem és az Óbudai Egyetem állásbörzéin látható volt, továbbra is nagy a harc a cégek között a végzős villamos- és gépészmérnökökért. Ezek a diplomák - ahogyan az utóbbi években mindig - kapósnak számítanak a frissdiplomás álláspiacon.

Gyakori buktató a nyelvtudás hiánya

A március 15-i hosszú hétvége előtt a munkaadók az Óbudai Egyetemen (korábbi neve: Budapesti Műszaki Főiskola) népszerűsítették állásaikat. A kormányrendszereket fejlesztő ThyssenKrupp Presta standjánál nem volt hiány érdekődőben. "Főként szoftver,- és hardverfejlesztésre, továbbá tesztelésre keresünk frissdiplomás mérnököket - számukra jelenleg 20 nyitott pozíciónk van"- számol be Pohánka Diána HR-referens. Az alapképzésben szerzett diploma sem kizáró ok, de a cég inkább a mesterképzésben végzett pályázókat preferálja. Tapasztalatai szerint a fiatalok fő szempontjai az álláskeresésnél az elérhető kereseti lehetőségek és az ambiciózusabb pályakezdőknél a szakmai fejlődési lehetőségek, a külföldi tréningek is. A buktató legtöbb esetben a nyelvtudás. Érdemes ezért erre a területre is még időben, az álláskeresési időszakot megelőzően hangsúlyt fektetni.

Kis cég vagy multi?

A nézelődők köre egyébként ezúttal is vegyes: frissdiplomástól a karriertervezést komolyan vevő elsőéves hallgatóig sokféle fiatal nézelődött a standoknál. Egyikük Klára, akiről trendi frizurája, fekete tussal vastagon kihúzott szemei, színes ékszerei, kiegészítői alapján inkább nézhetnénk egy underground klubokat rendszeresen látogató bölcsészhallgatónak, ő szemben a látszattal azért javában műszaki érdeklődésű és beállítottságú. "Másodéves vagyok a mesterképzésben, ezért is igyekszem felmérni még idejében a lehetőségeimet. Automatizálási szakirányon tanulok és az egyik legfőbb elvárásom a jövőbeni munkahelyemmel szemben, hogy ne csak utasításokat kelljen végrehajtani, hanem legyen lehetőségem az önálló szakmai ötletek kibontakoztatására. Klára azt még nem tudja, kkv vagy multi mellett tegye-e majd le a voksát. "Mindkettőnek van legalább annyi előnye, mint hátránya"- magyarázza.

Az épp előadásról érkező, laza pólót és farmert viselő Áron viszont már döntött. A jelenleg másodéves, műszaki menedzsernek tanuló fiatalember meggyőződéses multi párti. "Diákmunkásként már évek óta dolgozom különböző multiknak. Ahogy tapasztaltam, bőven van pénz, megalapozott a cégek anyagi háttere, az ott dolgozó emberek is jól élnek"- indokolja döntését.

Előadások után lett nagy a tömeg

A látogatottságból az is tisztán kivehető, mikor van előadás és mikor nincs - a szünetek elején hullámokban özönlik el a mérnökhallgatók az épület keskeny folyosóit. Számos stand kifejezetten az expó tematikájához alakította a designját is - így aztán rengeteg kiállítónál láthatunk a műszaki érdeklődést felcsigázandó PC-t doboz nélkül, huzalokkal, céltudatosan a nagyközönség felé fordított laptopokat szakrajzokkal. Van olyan stand, ahol még a toborzásokon használt mérnökteszt feladatlapok közül is lehet szemezgetni két-három feladat erejéig, okulásként - egyébként érdemes is, mert "élesben" könnyen kaphatnak kísértetiesen hasonló feladatokat a pályázók.

A National Instruments standjánál egy fiatalember faggatózik a lehetőségekről. A cégnél mérnöki területre, kutatás-fejlesztésre és gyártásra egyaránt keresnek 3-4 év tapasztalattal rendelkező, továbbá pályakezdő gépész, - és villamosmérnököket is.

Egy éves betanulás Németországban

Szeretné meghódítani a jövő mérnökeit a polimer alapú termékeket gyártó, az építőiparban és a gépiparban aktív Rehau is. Okkal - a jelenleg világszerte 170 telephelyen mintegy 15 ezer munkatársat foglalkoztató Rehau 2013-tól tervezi elindítani új gyárát Győrben.

Újra megtelt a BME aulája

"200 fős bővülést tervezünk - ehhez keresünk már most fejlesztőmérnököket, folyamatmérnököket, műszaki szerkesztőket. Az állásokra pályakezdők, de néhány év munkatapasztalattal rendelkezők is jelentkezhetnek. Magas szintű német vagy angoltudásra viszont mindenképpen szükség van, mert a mérnökök a győri nyitás előtt egy évet Németországban, Rehauban töltenek majd előzetes szakmai tanulmányúton"- hallottuk a Műegyetemi Állásbörzén Bognár Balázs HR-vezetőtől. Juttatásokból sem lesz hiány. A BME állásbörzéje egyébként hagyományosan a legnagyobb állásfórum műszaki végzettségűeknek. Száz feletti cég, több ezer látogató, nemcsak az egyetemről, hanem más műszaki képzést nyújtó intézményekből is.

Jelentős fejlesztésre készül a Tatabányán és Székesfehérváron elektromos motorokat és szivattyúkat gyártó Grundfos Magyarország Gyártó Kft. is. Székesfehérváron a meglévő gyáregység mellé új építését kezdi meg idén a vállalat - jövőre már a gyártás is elindul. A gyártási/műszaki/mérnöki területeken szinte folyamatos a szakképzett középfokú és felsőfokú végzettséggel rendelkezők keresése.
Emellett a cég jelenleg 45 fős kutatási és fejlesztési központját 100-120 fősre tervezi bővíteni. "Gépész-, villamosmérnököket mérnökasszisztenseket keresünk. Nem titkolt szándékunk Magyarország öt legvonzóbb kutatási és fejlesztési központja közé bekerülni - számolt be BME-s jelenlétük jelenlétük egyik fő okáról Paholik Viktor a motormérnökség csoportvezetője.

Bruttó 250 ezertől indulnak a bérek

Pontos fizetésekről nem nyilatkoztak a cégek üzleti titokra hivatkozva. Annyit sikerült megtudni, hogy a frissdiplomás mérnökbérek 250-300 ezer forint között mozognak multinacionális munkaadóknál.

További felsőoktatási állásbörzék:

Március 21. Szegedi Tudományegyetem
Március 27. Nyugat-Magyarországi Egyetem (Szombathely)
Március 28-29. Budapesti Corvinus Egyetem
Április 3. Széchenyi István Egyetem (Győr)
Április 4. Miskolci Egyetem
Április 5. Budapesti Gazdasági Főiskola (Külker. Kar)
Április 17. Dunaújvárosi Főiskola
Április 17. Kaposvári Egyetem
Április 18. Kecskeméti Főiskola
Április 18. Szent István Egyetem (Gödöllő)
Április 19. Pannon Egyetem (Veszprém)
Május 9. Általános Vállalkozási Főiskola (Budapest)

HR Portál