Melyik a legnépszerűbb béren kívüli juttatás?

Magasabb pozícióban több a juttatásÜdülési csekket a munkavállalók 16 százaléka kapott az első, és 15 százalékuk a második negyedévben. A vállalat által biztosított mobiltelefont magáncélokra a felmérésben részt vevők 15 százaléka használhatta az első, és 16 százalékuk a 2. negyedévben.
A munkaidő rugalmas alakításával a munkavállalók 16 százaléka élhetett az első három hónapban, 17 százalékuk a második negyedévben. Helyi utazási bérletet a munkavállalók 15 százaléka kapott az első félévben. Ingyenes italellátásban az alkalmazottak 11 százaléka részesült az év elején, a második negyedévben 13 százalékuk. A munkaadó által szervezett hétvégi rendezvényeken, akciókon a felmérésben részt vevők kevesebb, mint 3 százaléka vett részt. Sport-és kulturális juttatásban a munkavállalók mindössze 1-2 százaléka részesült.

"Felfelé" bővülnek a juttatások

Minden juttatással kapcsolatban megállapítható, hogy a hierarchia csúcsa felé haladva bővülnek a juttatások. Míg a szakképzett alkalmazottaknak csupán 4 százaléka vesz részt a vállalat által finanszírozott képzéseken, a középvezetők 5, a felsővezetőknek pedig 8 százaléka bővítheti ismereteit a vállalat költségére.
A rugalmas munkaidővel is a vállalat vezetői élhetnek leginkább: az adminisztratív alkalmazottak 10 százaléka, a középvezetők 22 százaléka, felsővezetők 35 százaléka dolgozik rugalmas beosztásban.
Vállalati mobiltelefont a középvezetők harmada (34 százalék), a felsővezetőknek több mint a fele kap (52 százalék). 

Mindegyik pozíciószinten a meleg étkezési utalvány a leggyakoribb juttatás. Az arányok azonban változnak: a segédmunkások és szakképzett alkalmazottak harmada, az adminisztratív alkalmazottak 40 százaléka, a közép- és felsővezetők több mint fele részesül ebben a juttatásban. Érdekes adalék, hogy a segédmunkások fele, az adminisztratív alkalmazottak 70 százaléka, a felsővezetők 89 százalék részesült bármiféle juttatásban az év első felében.

Cégtulajdon szerinti összehasonlítás

A legtöbb juttatást a külföldi magántulajdonú cégek adják, hiszen az alkalmazottaik 90 százaléka részesül béren felüli juttatásban, míg az állami tulajdonú cégek alkalmazottainak háromnegyede, a belföldi magántulajdonú cégek esetében a munkavállalók 65 százaléka kap juttatást.

Érdekesség, hogy míg az állami cégeknél a rugalmas munkaidő (8 százalék), a mobiltelefon (7 százalék), az ingyenes italellátás (5 százalék) és a notebook (3 százalék) a kevésbé gyakori juttatások közé tartozik, addig a külföldi vállalatok esetében ezek a legnépszerűbbek (21, 24, 18 illetve 14 százalék).

HR Portál